Nyheter

2017.10.19Simplicity Indien stängd den 20 oktober

På grund av helgdag är börsen i Indien stängd den 20 oktober. Simplicity Indien är därför stängd för handel denna dag.

2017.10.02Lägesrapport september

Stark utveckling på de finansiella marknaderna trots det spända politiska läget under månaden. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport september

2017.09.01Lägesrapport augusti

Kreditmarknaden stod stark under augusti när andra tillgångsslag föll. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport augusti

2017.08.01Lägesrapport juli

Högt ställda förväntningar ledde till en negativ utveckling på börserna. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport juli

2017.07.05"Vinnarna bland Sverigefonderna"

Placera.nu har listat de bästa Sverigefonderna det första halvåret. Skillnaden är stor mellan vinnarna och förlorarna skriver Placera.nu. Simplicity Sverige tillhör vinnarna med en uppgång på 15,5%. Läs hela artikeln via länken nedan.

Placera.nu: "Vinnarna bland Sverigefonderna"

2017.07.04Lägesrapport juni

Centralbankernas hökaktiga uttalanden ökade volatiliteten på de finansiella marknaderna under juni. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport juni

2017.06.09"Systematisk fond är årets modell"

Placera.nu har listat de bästa Sverigefonderna med inriktning på små- och medelstora bolag. Glädjande är båda våra Sverige-fonder med i toppen bland årets vinnare. Läs hela artikeln via länken nedan.

Placera.nu: "Systematisk fond är årets modell"

2017.06.02Lägesrapport maj

Den politiska utvecklingen i USA samt sänkt kreditbetyg för Kina orsakade viss turbulens på marknaden under maj. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport maj

2017.05.03Lägesrapport april

Det blev som det blev som väntat Emmanuel Macron och Marine Le Pen som gick vidare till andra valomgången den 7 maj i det franska presidentvalet. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport april

2017.04.20Utdelning i Simplicity Företagsobligationer klass B och Simplicity Global Corporate Bond klass B den 20 april 2017

Den 20 april 2017 har utdelning skett i Simplicity Företagsobligationer klass B och Simplicity Global Corporate Bond klass B. 

Utdelningens storlek var för Simplicity Företagsobligationer klass B 4,53 kr/andel och för Simplicity Global Corporate Bond klass B 5,77 kr/andel. 

Återinvesteringskursen för Simplicity Företagsobligationer klass B var 117,49 kr och för Simplicity Global Corporate Bond klass B 115,78 kr. 

För de kunder som valt att få utdelningen utbetald kontant kommer utdelningen att betalas ut den 21 april. 

Hör gärna av er till oss om ni har några frågor.

 

2017.04.04Lägesrapport mars

Det har varit en händelsrik månad med bland annat räntehöjningen i USA och britternas påbörjade utträde ur EU. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport mars

2017.03.02Lägesrapport februari

Den positiva stämningen på de finansiella marknaderna har fortsatt under februari vilket bidragit till den starka utvecklingen för både aktie- och räntemarknaden. Läs mer om detta i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport februari

2017.02.01Lägesrapport januari

Den politiska osäkerheten som för närvarande råder i världen har inte gett inte någon nämnvärd påverkan på aktiemarknaderna. Det har varit små rörelser på de globala börserna under inledningen av året. Desto högre aktivitet  har det varit på räntemarknaden med många nyemissioner på euromarknaden. Läs mer om hur detta påverkat våra fonder i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport januari

2017.01.02Lägesrapport december

Den amerikanska centralbanken höjde i enlighet med marknadens förväntningar sin styrränta. Hur detta påverkade de finansiella marknaderna och våra fonders utveckling kan ni läsa mer om i vår senaste lägesrapport.

Lägesrapport december

2016.12.01Lägesrapport november

November präglades av presidentvalet i USA. Hur resultatet påverkade de finansiella marknaderna och våra fonders utveckling kan ni läsa mer om i vår senaste lägesrapport.

Lägesrapport november

2016.11.02Lägesrapport oktober

Månaden blev förhållandevis lugn med små rörelser på börserna. En försvagning i svenska kronan bidrog till att tillväxtmarknadsfonderna generellt gick mycket starkt under oktober, med Simplicity Indien i topp. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport.

Lägesrapport oktober

2016.10.31Simplicity Likviditet 10år

Idag fyller vår korta räntefond Simplicity Likviditet 10år. Simplicity Likviditet har en av marknadens lägsta avgifter och kan därför erbjuda en av de högsta avkastningarna bland svenska korta räntefonder. Glädjande tillhör också fonden den absoluta toppen i sin kategori mätt i avkastning sedan fondstart. Grattis Simplicity Likviditet!

Läs mer om Simplicity Likviditet

2016.10.25Fondstart Simplicity Småbolag Sverige

Nu lanserar vi en fond som enbart investerar i svenska småbolag, Simplicity Småbolag Sverige. Fondstart den 31 oktober.

Läs mer om Simplicity Småbolag Sverige

2016.10.03Lägesrapport september

September blev en händelsrik månad med räntebesked både nationellt och internationellt, fortsatta problem i Deutsche Bank och stigande oljepris. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport.

Lägesrapport september

2016.09.05Lägesrapport augusti

Små förändnringar på aktiemarknaden och en mycket stark utveckling för våra företagsobligationsfonder i en annars lugn augustimånad. Läs mer om våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport.

Lägesrapport augusti

2016.08.01Lägesrapport juli

Efter en turbulent utveckling i juni blev juli en betydligt lugnare månad med positiv avkastning för samtliga fonder. Läs mer om våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport.

Lägesrapport juli

2016.07.01Lägesrapport juni

Det brittiska valresultatet i Brexit-omröstning kom väldigt oväntat och skapade turbulens på de finansiella marknaderna. Läs mer om detta samt om våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport.

Lägesrapport juni

2016.06.29Glad sommar!

Nu är sommaren äntligen här. Vi på Simplicity har öppet som vanligt alla vardagar och nås via telefon och email.

Glad sommar och en trevlig semester önskar vi på Simplicity!

2016.06.01Lägesrapport maj

Maj blev en något lugnare månad på de finansiella markanderna med sidledes eller svagt stigande utveckling på börserna. Läs mer om den senaste månadens marknadshändelser samt om våra fonders utveckling i vår senaste lägesrapport.

Lägesrapport maj

2016.05.03Lägesrapport april

Den positiva trenden på företagsobligationsmarknaden höll i sig även under april och våra räntefonder fortsätter att leverera en mycket bra avkastning. Läs mer om detta och övriga fonders utveckling i vår lägesrapport.

Lägesrapport april

2016.04.14Henrik Tingstorp intervjuas av Affärsvärlden

Henrik Tingstorp, ansvarig förvaltare för Simplicity Företagsobligationer ser positivt på marknaden för företagsobligationer. Ta del av hela intervjun i senaste numret av Affärsvärlden via länken nedan. 

Affärsvärlden.se: "Gäller att hitta rätt bolag"

2016.04.04Lägesrapport mars

Efter en turbulent start på året blev mars en bra månad för börserna och den globala riskaptiten. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport mars

2016.03.23Simplicity har anslutit sig till SWESIF

Simplicity har anslutit sig till SWESIF (Sveriges Forum för hållbara investeringar). SWESIF är ett oberoende nätverksforum för organisationer som arbetar med hållbara investeringar i Sverige. Beslutet att ansluta sig till SWESIF grundar sig i vårt fortsatta arbete mot ökad integration av hållbarhet och ansvar i investeringsprocessen.

2016.03.02Lägesrapport februari

Utvecklingen i februari var fortsatt mycket turbulent på världens börser. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport februari

2016.02.15Låt det orange kuvertet bli en möjlighet

Nu skickar Pensionsmyndigheten ut det orange kuvertet. Där får du bland annat veta hur det går för den del av pensionen du kan vara med och påverka själv, nämligen premiepensionen. Alla Simplicitys aktiefonder och vår räntefonder är valbara hos Pensionsmyndigheten. Gör ett aktivt val i din premiepension, och välj gärna någon eller några av våra fonder i ditt pensionsparande.

Mer information om Simplicity i ditt pensionsval

2016.02.03Lägesrapport januari

Inledningen av året har präglats av hög turbulens på de finansiella marknaderna. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport januari

2016.01.11Global Corporate Bond *****

Den 20 december fyller Simplicity Global Corporate Bond 3 år och har nu fått sitt första betyg från Morningstar, vilket blev 5 stjärnor! Fonden investerar i företagsobligationer på den globala marknaden och har sedan fondstarten haft en avkastning på 14%.

2016.01.05Lägesrapport december

2015 har varit ett utmanade år för de flesta finansiella marknader. December avslutade året med en svängig börsutveckling och räntebesked från såväl Riksbanken, ECB samt FED. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport december

2015.12.16Fondstart Simplicity Sverige

Efter flera framgångsrika år med Simplicity Norden lanserar vi nu en fond som enbart investerar i aktier som är noterade på Stockholmsbörsen, Simplicity Sverige. Svensk ekonomi befinner sig i en konjunkturåterhämtning och tillväxten under 2015 på 3,6 procent är den högsta tillväxttakten på över fyra år.

Läs mer om Simplicity Sverige och hur du kan investera i fonden

2015.12.14Turbulenta dagar för Simplicity Afrika

I mitten av förra veckan kom besked om att Sydafrikas president Jacob Zuma avskedat landets finansminister, Nhlanhla Nene, och ersatt honom med den tämligen okände parlamentsledamoten David van Rooyen. Beskedet mottogs starkt negativt av finansmarknaden vilket resulterade i en börsnedgång samt att den sydafrikanska randen rasade till rekordlåga nivåer. Simplicity Afrika föll som följd med sammanlagt 13% under torsdagen den 10 december och fredagen den 11 december.

Under söndagen kom dock ytterligare nyheter om förändringar gällande finansminister-posten, då Zuma meddelade att van Rooyen ska ersättas av den mer rutinerade Pravin Gordhan. Beskedet mottogs positivt av marknaden och ger ordentlig fart till ZAR. Detta har resulterat i en uppgång för Simplicity Afrika idag (2015-12-14) med 6,4%. 

2015.12.03Lägesrapport november

Efter en händelserik utveckling under oktober såg vi lite lugnare utveckling på finansmarknaderna under november. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport november

2015.11.03Lägesrapport oktober

Efter två månader med lägre riskaptit och oro steg börserna under oktober. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport oktober

2015.10.02Lägesrapport september

September blev ännu en volatil månad som lade ytterligare sordin på riskaptiten. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport september

2015.09.23Simplicity Norden 13 år

Simplicity Norden startade den 23 september 2002. Sedan årsskiftet har fonden avkastat +9,0 %. Vi har främst undvikit råvaru- och verkstadsbolag vilket haft en stor inverkan på årets avkastning. Fonden har sedan fondstart genererat en avkastning på 493 % och har fyra stjärnor hos Morningstar. 

Läs mer om fonden här 

2015.09.04Lägesrapport augusti

Under augusti har marknadens fokus varit inriktad på utvecklingen i Kina. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport augusti

2015.08.25Marknadskommentar i radio

Våra ränteförvaltare Henrik Tingstorp och Fabian Dahl ger sina kommentarer till det rådande marknadsläget direkt i SR P4. Ta del av sändningarna i två avsnitt där de både kommenterar utvecklingen i Kina, men även generella råd hur man ska hantera sina investeringar.

Intervjuverna är uppdelad i två delar och sändes lunchtid 2015-08-25. Länken går direkt till sverigesradio.se, tryck på blå knapp Play längst uppe till vänster så kommer ni direkt till rätta tidpunkter.

Lyssna på intervju del 1

Lyssna på intervju del 2

2015.08.07Lägesrapport juli

Grekland, Kina och råvarupriser har varit temat för en händelserik månad. Detta har inneburit att volatiliteten i aktie-, ränte- och kreditmarknaden har ökat generellt. Den indiska aktiemarknaden påverkades dock inte lika mycket som vissa av dess asiatiska grannar av denna ökade volatilitet och Simplicity Inden påvisade ännu en positiv månad med en avkastning på +5,6 %.

Lägesrapport juli

2015.07.03Lägesrapport juni

Det är förmodligen ingen som undgått det grekiska drama som har utspelat sig på världsscenen de senaste veckorna. Läs mer om detta och hur det påverkat våra fonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport juni

2015.06.25Nu lanserar vi en ny fond, Simplicity Europa

Den 25 juni 2015 avslutades Simplicity Nya Europa och tillgångarna och andelsägarna togs över av vår nylanserade fond Simplicity Europa. Simplicity Europa har möjlighet att investera i hela Europa till skillnad från Simplicity Nya Europa som endast investerat i värdepapper knutna till Östeuropa, Balkan och Ryssland. Förändringen genomfördes då vi ser bättre investeringsmöjligheter i Europa som helhet och framförallt i Västeuropa.

Simplicity Europa är ett bra alternativ i en bred portfölj med god riskspridning och vänder sig till dig som tror på aktier relaterade till Europa. Det är enkelt att bli andelsägare i Simplicity Europa. Fonden finns tillgänglig via din bank, via Pensionsmyndigheten samt direkt hos oss. 

Läs mer om Simplicity Europa

2015.06.05Lägesrapport maj

Tillväxten över förväntan i Indien och fortsatt stor potential i landet enligt många bedömare. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport maj

2015.05.05Lägesrapport april

Starka börsutvecklingar i Shanghai och Hongkong samt en fantastisk avkastning för räntefonderna under april. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport april

2015.04.02Lägesrapport mars

Kinesiska centralbanken införde stöttande åtgärder för att sätta fart på fastighetsmarknaden och Riksbanken sänkte återigen reporäntan. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport mars

2015.03.30Simplicity Företagsobligationer fyller 3 år!

Den 30 mars fyller Simplicity Företagsobligationer tre år. Fonden investerar i företagsobligationer på den nordiska marknaden och har sedan starten haft en uppgång på cirka 15,5 %, ett utmärkt resultat som till och med är lite över förväntningarna, till en risknivå som är betydligt lägre än för aktier.

2015.03.06Simplicity Afrika fyller sex år, bäst i klassen!

Simplicity var pionjärer på den svenska fondmarknaden med den första svenskförvaltade Afrikafonden redan 2006. Glädjande är fonden det bland de främsta alternativet för svenska fondsparare för placeringar i Afrika. Fonden är  i topp både sedan årsskiftet, ett/tre/fem år tillbaka i tiden mätt i avkastning (morningstar.se).

Läs mer om Simplicity Afrika här

2015.03.05Fondbolaget rekryterar

Simplicity växer och vi behöver därför förstärka vårt förvaltningsteam med ytterligare en förvaltare/kreditanalytiker.

Läs mer om tjänsten här på hemsidan via simplicity.se/jobb

2015.03.04Lägesrapport februari

De nordiska börserna fortsatte uppåt och Riksbanken sänkte reporäntan till en ny historisk lägsta nivå i februari. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport februari

2015.02.17Välj Simplicity i din Premiepension

I denna veckan börjar Pensionsmyndigheten  skicka ut det orange kuvertet. Där får du bland annat veta hur det går för den del av pensionen du kan vara med och påverka själv, nämligen premiepensionen. Alla Simplicitys aktiefonder och våra räntefonder är valbara hos Pensionsmyndigheten.

Mer information om Simplicity i ditt pensionsval

2015.02.03Lägesrapport januari

Börsrally i Indien och fortsatt uppåt på övriga marknader. Samtliga fonder har fått en fantastisk start på det nya året. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport januari

2015.01.05Lägesrapport december

Fortsatt positivt på börserna i december gav en bra avslutning på ett fantastiskt år. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport december

2014.12.30Simplicity Indien 10 år

Den 30 december 2004 var Simplicity bland de första svenska fondbolagen att starta en renodlad Indienfond. 2014 har varit ett fantstiskt år för Indienfonder. Sedan landets nya premiärminister Narendra Modi vann valet i maj i år har börsen i Indien fortsatt att stiga månad efter månad. Även tillväxttakten i Indien har under året växt och är nu den högsta i landet på över två år.  Simplicity Indien har under 2014 haft en uppgång på drygt 49 %

2014.12.19Simplicity Global Corporate Bond 2 år

Den 20 december fyller Simplicity Global Corporate Bond 2 år. Fonden investerar i företagsobligationer på den globala marknaden och har sedan fondstarten haft en avkastning på drygt 11%, till en risknivå som är betydligt lägre än för aktier.

2014.12.18God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Simplicity!

Vi har öppet alla bankdagar och nås via telefon och email som vanligt.

Trevlig Helg!

2014.12.05Lägesrapport november

Börsuppgång i Kina efter sänkt reporänta och minskad exponering mot norsk oljesektor i Simplicity Företagsobligationer efter fallande oljepris. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport november

2014.11.05Lägesrapport oktober

Händelserik månad som avslutades med kraftiga uppgångar i våra aktiefonder. Läs mer om detta och hur den nya rekordlåga reporäntan påverkar våra räntefonder i vår lägesrapport.

Lägesrapport oktober

2014.10.03Lägesrapport september

September har präglats av en allmän oro och det har varit mycket avvaktande på kreditmarknaden, vilket påverkat båda våra företagsobligationsfonder. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport september

2014.09.29"Han pumpar upp Indienfonderna"

Indiens nya premiärminister har fått Indiens självförtroende att spira och Indienfonderna att rusa rapporterar Di.se. 

För att ta del av innehållet i artikeln, klicka på länken nedan. 

Di.se: "Han pumpar upp Indienfonderna"

2014.09.23Simplicity Norden 12 år

Den 23 september 2002 startade vi vår första fond Simplicity Norden. Fonden har sedan fondstart genererat en avkastning på 407 % jämfört mot sitt index som endast avkastat 243 % under samma period. Simplicity Norden har fyra stjärnor hos Morningstar. 

Läs mer om utvecklingen i Simplicity Norden

2014.09.03Lägesrapport augusti

Indiens ekonomi har den högsta tillväxttakten på över två år och utveckling för räntefonderna är fortsatt bra trots oro på marknaden. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport augusti

2014.08.04Lägesrapport juli

Indien dominerar fondmarknaden avkastningsmässigt och i Sverige sänkte Riksbanken reporäntan till 0,25 %. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport juli

2014.07.07Lägesrapport juni

ECB stimulerade marknaden med bland annat sänkt ränta i juni och börsen i Indien forsätter att stiga. Läs mer om detta i vår lägesrapport.

Lägesrapport juni

2014.07.01Ändrade fondbestämmelser för Simplicity Likviditet

Simplicity Likviditet genomför en ändring av fondbestämmelserna för att även fortsättningsvis kunna skapa en konkurrenskraftig ränta. Ändringen innebär att fonden får förlänga löptiden på innehaven till att i genomsnitt högst uppgå till 2 år och att räntebindningstiden högst får uppgå till ett 1 år i genomsnitt. Ändringen börjar gälla omgående. Läs mer om ändringen i de nya fondbestämmelserna. 

Fondbestämmelser Simplicity Likviditet

2014.06.23Glad sommar!

Nu är sommaren här. Vi på Simplicity har öppet som vanligt alla vardagar klockan 8-17. Vi nås även via telefon och email.

Glad sommar och en trevlig semester önskar vi på Simplicity!

2014.06.05Lägesrapport maj

En stark månad för våra aktiefonder. Bäst avkastning hade Simplicity Indien som steg med +7,5% efter att valutgången gav en positiv effekt för indiska aktiemarknaden. Även Simplicity Norden fortsätter att utvecklas starkt, +4% under maj månad. Läs mer om detta och om räntemarknaden i vår lägesrapport. 

Lägesrapport  maj

2014.05.19Simplicity Afrika 8 år

Europas första Afrikafond, Simplicity Afrika fyller 8 år. Fonden firade sin födelsedag med fortsatt uppgång och har hittills i år haft en positiv avkastning på ca 8 %. 

2014.05.08Lägesrapport april

Fokus på indiska valet nu i maj som påverkar utveckling på den indiska aktiemarknden. Läs mer om detta och om räntemarknaden i vår lägesrapport. 

Lägesrapport april

2014.04.07Företagsobligationer fyller två år

För två år sedan lanserade vi vår fond med nordiska företagsobligationer, Simplicity Företagsobligationer. Fonden har varit en stor framgång och har överträffat våra förväntningar både vad det gäller avkastning och förvaltat kapital. De första två åren har fonden gett en avkastning på 14% till en relativt låg risk. Förvaltat kapital uppgår nu till drygt 3 miljarder.

2014.04.03Lägesrapport mars

Förstärkning av indiska rupien och sydafrikanska randen ledde till uppgångar i Indien och Afrika. Läs mer om detta och Global Corporate Bond i vår lägesrapport. 

Lägesrapport mars

2014.03.07Lägesrapport februari

Fantastisk månad för Simplicity Norden med en uppgång på +7,1 %. Läs mer om detta och den växande företagsobligationsmarknaden i vår lägesrapport. 

Lägesrapport februari

2014.02.28Orange kuvertet snart i brevlådan

Snart kommer ditt orangea kuvert i brevlådan. Där får du bland annat veta hur det går för den del av pensionen du kan vara med och påverka själv, nämligen premiepensionen. Alla Simplicitys aktiefonder och räntefonder är valbara hos Pensionsmyndigheten.

Mer information om Simplicity i ditt pensionsval

2014.02.19"Platina är det nya guldet"

Allt fler investerare tror på stigande råvarupriser under 2014 enligt en artikel som publicerats på Di.se. Läs hela artikeln från Dagens Industri.

Di.se: "Platina är det nya guldet"

2014.02.04Lägesrapport januari

En stor oro präglar valutamarknaden och flera av tillväxtländernas valutor är nere på bottennivåer. Läs mer hur detta på verkar våra fonder i lägesrapporten för januari.  

Lägesrapport januari

2014.01.29"Ljusa utsikter för Afrika"

Stabil inhemsk efterfrågan samt starkare export bäddar för hög tillväxt i Afrika söder om Sahara. Läs hela artikeln från Dagens Industri. 

Di.se: "Ljusa utsikter för Afrika"

 

2014.01.28Gott nytt Hästens år 2014!

Det kinesiska nyåret är kinesernas allra viktigaste och största helg. Den infaller den 31 januari, då blir det hästens år. Nyåret följs dessutom av Vårfesten som firas under de sex följande dagarna. På grund av helgdagarna är börsen i Hong Kong stängd den 31 januari och den 3 februari. Simplicity Kina är därför stängd för handel dessa dagar.

2014.01.08Lägesrapport december

Vi sammanfattar året som gått. Läs mer om våra fonder i  lägesrapporten för december

Lägesrapport december

2014.01.07Fantastisk utveckling för Simplicity Norden

Simplicity Norden, vårt flaggskepp har under året som gått haft en positiv avkastning under 10 av 12 månader. Totalt under året steg fonden med 32 %. 

2014.01.03Succéår för företagsobligationsfonderna

I början av året kommunicerade vi ut en förväntad årsavkastning för Simplicity Företagsobligationer på mellan    4-5 % och omkring 6 % för Global Corporate Bond, nu efter årets slut kan vi konstatera att vi haft ett fantastiskt år där avkastningen slutade på + 5,9 % för Företagsobligationer och + 8,3 % för Global Corporate Bond.

2013.12.17Simplicity Global Corporate Bond fyller 1 år!

Den 20 december fyller Simplicity Global Corporate Bond ett år. Fonden investerar i företagsobligationer på den globala marknaden och har under 2013 haft en uppgång på drygt 8 %, ett utmärkt resultat som till och med är lite över förväntningarna, och med en risknivå som är betydligt lägre än för aktier.

2013.12.09Lägesrapport november

En positiv månad för Kina där signaler om lättnader för utländska investerare lyfte börsen. Vår fond med kinesiska aktier, Simplicity Kina som under hösten fyllt tre år steg med 3 % under månaden.

Läs mer om våra fonder i  månadsrapporten för november

Lägesrapport november

2013.12.03Simplicity rekryterar

Simplicity söker till avdelningen fondadministration en Fondadministratör för tillsvidareanställning. Mer information om tjänsten hittar du via simplicity.se/jobb.

Mer information om ledig tjänst

2013.11.13Nya PPM-pengar på väg

I början av december kommer årets insättning av premiepensionspengar. Det handlar ofta om flera tusen kronor som sätts in på ditt premiepensionskonto. De nya pengarna placeras i de fonder du redan valt. Du vet väl om att alla Simplicitys aktiefonder och våra räntefonder är valbara hos Pensionsmyndigheten?

Mer information om Simplicity i ditt pensionsval

2013.11.12Simplicity Kina ****

Den 29 oktober fyllde Simplicity Kina 3 år och har nu fått sitt första betyg från Morningstar. Det blev fyra stjärnor! 

2013.11.07Lägesrapport oktober

I början av oktober pendlade marknaden mellan  hopp och förtvivlan i väntan på en lösning som skulle rädda världsekonomin undan inställda betalningar i USA. Den 17 oktober kom det positiva beskedet alla väntat på.

Läs mer om hur detta påverkade marknaden och våra fonder i  månadsrapporten för  oktober här nedan. 

Lägesrapport oktober

2013.10.31Simplicity Likviditet 7 år

Vår korta räntefond, Simplicity Likviditet, placerar hela tiden till rådande marknadsräntor, vilket innebär att kunden alltid kan förvänta sig en mycket konkurrenskraftig ränta på sitt investerade belopp. Fonden har sedan start stigit med 19,9%, motsvarande siffra för jämförelseindex är 13,05%.

Mer information om Simplicity Likviditet

2013.10.03Lägesrapport september

September månader präglades av återhämting för tillväxtmarknaderna där Simplicity Indien utvecklades bäst av våra fonder med +8,9%. Även våra obligationsfonder fortsätter att utvecklas bra.

Läs september månads lägesrapport här nedan. 

Lägesrapport  september

2013.09.27Framgång för våra obligationsfonder

I mars 2012 startade vi Simplicity Företagsobligationer med nordisk inriktning. Fonden har varit en stor succé  och tillhör de allra främsta i sin kategori. Vi har under året följt upp framgången med ytterligare en obligationsfond, Simplicity Global Corp Bond, som investerar i obligationer globalt. Glädjande har vi nu passerat 1,5 miljarder i förvaltat kapital i våra obligationsfonder.

Tack för ert förtroende.

Läs mer om Simplicity Företagsobligationer 

Läs mer om Simplicity Global Corp Bond 

2013.09.23Simplicity Norden 11 år

Vi firar idag vår första fond, Simplicity Norden, som startade den 23 september 2002. Fonden har sedan dess varit väldigt framgångsrik och tillhör de allra främsta i sin kategori sedan fondstart. De andelsägare som varit med från början ha fått en avkastning på +314%. Fondens jämförelseindex MSCi Nordic Index TR Net har under samma period stigit 188%, Simplicity Norden har således utklassat index sedan fondstart!

Läs mer om fonden här 

2013.08.12Lägesrapport juli

Juli blev en fantastisk månad för både Simplicity Norden och våra företagsobligationsfonder. Läs mer om detta i vår lägesrapport för juli månad. 

Lägesrapport juli

2013.07.02Lägesrapport juni

Det blev en positiv avslutning på en annars väldigt orolig månad både för aktiefonderna och obligationsfonderna. Läs mer om detta i vår lägesrapport för juni månad. 

Lägesrapport juni

2013.05.10Lägesrapport

Vi har en bra utveckling både i vår nordenfond men även i våra företagsobligationsfonder. Läs mer om detta i vår senaste lägesrapport. 

Lägesrapport april

2013.04.10Simplicity Global Corporate Bond

Efter framgången med Simplicity Företagsobligationer lanserar vi nu Simplicity Global Corporate Bond. Fonden förvaltas med samma framgångsrika strategi som Simplicity Företags-obligationer, men med en inriktning på den globala marknaden, vilket ger ett större utbud av obligationer och en ökad branschfördelning.

Läs mer om Simplicity Global Corporate Bond

2013.04.09Fondskatt i deklarationen

Det har kommit många frågor inför deklarationen om den nya fondskatten som infördes 1 januari 2012. Fondbolagens förening har ställt samman en guide till fondsparande i årets deklaration. Du tar del av den via länken nedan (pdf). 

Fondskatt i deklarationen

2013.03.06Lägesrapport februari

Det har varit en blandad utveckling på aktiemarkanderna i februari. Ta del av senaste lägesrapporten och utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev.

Lägesrapport februari

Råvarubrevet februari

2013.02.15Årsberättelse 2012

Nu är fondernas årsberättelse för 2012 klar. Ta del av den fullständiga rapporten här på hemsidan.

Årsberättelse 2012

2013.02.06Lägesrapport januari - En bra start på året

Aktiemarknaderna världen över har fått en positiv start på det nya året. Ta del av januari månads lägesrapport och senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev.

Lägesrapport januari

Råvarubrevet januari

2013.02.05"Indien tillbaka på banan"

En av världens största kapitalförvaltare delar vår positiva syn på Indien. 

Läs hela artikeln genom att klicka på länken nedan. 

Di.se: "Indien tillbaka på banan"

2013.01.10"Oväntat jättelyft för Kinas handelsöverskott"

Ett oväntat stort överskott i Kinas utrikeshandel gjorde att Asienbörserna idag steg rapporterar Di.se. 

För att ta del av innehållet i artikeln, klicka på länken nedan. 

Di.se: "Oväntat jättelyft för Kinas handelsöverskott"

2013.01.07Lägesrapport december

Vi summerar 2012 i vår lägesrapport för december. Ta samtidigt del av senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev.

Lägesrapport december

Råvarubrevet december

2012.12.04Lägesrapport november

Simplicity Kina fortsätter sin uppgång och den nordiska företagsobligationsmarknaden växer så det knakar. Läs mer om detta i vår lägesrapport och ta samtidigt del av senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev. 

Lägesrapport november

Råvarubrevet november

2012.11.05Lägesrapport oktober

Simplicity Kina firade 2-årsdagen med fortsatt uppgång. Läs mer i vår lägesrapport och ta samtidigt del av senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev. 

Lägesrapport oktober

Råvarubrevet oktober

2012.10.29"Kina går mot vändning"

Di.se skriver i en artikel om att Kina visar tecken på vändning efter sju kvartal av inbromsning. 

För att ta del av innehållet i artikeln, klicka på länken nedan. 

Di.se: "Kina går mot vändning"

2012.10.16Stor skillnad mellan män och kvinnor som fondsparare

Det är lika vanligt att kvinnor och män sparar i fonder, det är till och med lite vanligare bland kvinnor. 77 procent av kvinnorna och 75 procent av männen sparar i fonder utöver till premiepensionen. På andra punkter skiljer det sig desto mer. Det visar en ny rapport baserad på en TNS Sifo Prospera-undersökning bland svenska folket som Fondbolagens förening har låtit göra.

Läs hela rapporten från Fondbolagens Förening (pdf)

2012.10.03Lägesrapport och råvarubrev

September var en fantastisk månad, alla våra fonder hade en positiv avkastning. Läs mer i vår lägesrapport och ta samtidigt del av senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev. 

Lägesrapport september

Råvarubrevet september

2012.09.30Simplicity Råvaror 1 år

Sveriges första aktivt förvaltade råvarufond, Simplicity Råvaror, fyller 1 år. Utvecklingen för fonden och råvarumarknaden följer du bäst genom vårt Råvarubrev. 

Läs senaste råvarubrevet

2012.09.23Simplicity fyller 10 år!

Den 23 september 2002 startade vi vår första fond Simplicity Norden. Fonden har sedan fondstart genererat en avkastning på 233 % jämfört mot sitt index som endast avkastat 142 % under samma period. Simplicity Norden har fyra stjärnor hos Morningstar för sina tio första år. 

2012.09.05Lägesrapport och råvarubrev

Succé för vår nya fond, Simplicity Företagsobligationer och en återhämtning på råvarumarknaden under augusti. Läs mer i vår lägesrapport och ta samtidigt del av senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev. 

Lägesrapport augusti

Råvarubrevet augusti

2012.08.06Råvarubrev juli

Under juli månad skedde en stark återhämtning inom sektorn energi vilket gynnade fondens exponering mot olja. Fonden backade trots det med 2,1% under juli månad, främst beroende på en försvagad US-dollar. Läs mer om råvarumarknaden för juli månad i vårt råvarubrev. 

Råvarubrevet juli

2012.07.03Lägesrapport och råvarubrev

En stark avslutning på en turbulent månad. Läs mer i vår lägesrapport för juni och ta samtidigt del av senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev. 

Lägesrapport juni

Råvarubrevet juni

2012.06.05Lägesrapport och råvarubrev

Stor efterfrågan på Simplicity Företagsobligationer och fortsatt turbulent på aktiemarknaden. Läs mer i vår lägesrapport för maj och ta samtidigt del av senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev. 

Lägesrapport maj

Råvarubrevet maj

2012.05.04Lägesrapport och råvarubrev

Uppgång i Kina under april trots en turbulent månad. Läs mer om fondernas utveckling i vår lägesrapport. Ta samtidigt del av senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev. 

Lägesrapport april

Råvarubrevet april

2012.04.16Resultat av utdelning 2012

Den 14 april skedde en utdelning i fyra av våra fonder enligt nedan. Har du frågor om utdelningen och skatteeffekter, vänligen kontakta oss på 0340-21 95 00.

Fond Utd/andel % Återinvesteringskurs
Simplicity Afrika 1,79 1,81% 96,84
Simplicity Likviditet 1,82 1,72% 103,97
Simplicity Norden 10,08 3,83% 252,91
Simplicity Nya Europa 1,28 1,70% 73,93

2012.04.05Lägesrapport och råvarubrev

En efterlängtad fond, Simplicity Företagsobligationer, startade den 30 mars. Läs mer om fonden i vår lägesrapport. Ta samtidigt del av senaste utvecklingen på råvarumarknaden i vårt råvarubrev. 

Lägesrapport mars

Råvarubrevet mars

2012.03.15Ny fond - Simplicity Företagsobligationer

Vi lanserar nu ett efterfrågat tillgångsslag i vårt fondutbud - Simplicity Företagsobligationer. Fonden kommer investera i företagsobligationer utställda av  nordiska välskötta företag. Ambitionen är att generera en god absolut avkastning till en rimlig risknivå, både på kort och lång sikt. Simplicity Företagsobligationer är nu även valbar inom Premiepensionssystemet. Läs mer om fonden via länken här nedan.

Mer information om Simplicity Företagsobligationer

2012.02.20Årsberättelse 2011

Nu är fondernas årsberättelse för 2011 klar. Ta del av den fullständiga rapporten här på hemsidan.

Årsberättelse 2011

2012.02.14Simplicity Likviditet nominerad igen!

Vi är mycket stolta över att Simplicity Likviditet även i år blivit nominerad i kategorin bästa defensiva fond av Moneymate. Moneymate är en oberoende leverantör av fondinformation på den svenska marknaden. 

Mer information om Simplicity Likviditet

2012.02.07Fantastisk start på det nya året!

En av våra fonder har rivstartat det nya året med en uppgång på mer än 20%. Läs vilken det är och fler nyheter i vår lägesrapport. 

Lägesrapport Januari

2012.01.26Gott Nytt Drakens År!

Firandet av det kinesiska nyåret är över. På drakens första handelsdag har börserna i Kina öppnat i en positiv riktning. Investera i en renodlad Kinafond med oss.

Mer information om Simplicity Kina

2012.01.09Lägesrapport december

Ett minst sagt händelserikt år är till ända. Vi sammanfattar året som gått i den senaste lägesrapporten.

Lägesrapport december

2012.01.03Ändrad skatt på fondsparande från 1 januari

Sedan den 1 januari 2012 är det nya skattebestämmelser för direktsparande i fonder. Skatten på själva fonden försvinner, medan en ny skatt på innehav av direktägda fondandelar införs. Läs mer om den nya skatten i vårt PM från Fondbolagens förening.

Ny skatt på investeringsfonder

2011.12.22Simplicity Likviditet 5 stjärnor!

Vi är mycket stolta över att Simplicity Likviditet har högsta rating hos Morningstar. Morningstar är en oberoende leverantör av fondinformation på den svenska marknaden. Trots Riksbankens sänkning av reporäntan kan Simplicity Likviditet fortfarande erbjuda en konkurrenskraftig ränta mellan 2,80-2,90%

Mer information om Simplicity Likviditet

2011.11.01Simplicity Likviditet fyller 5 år

Vår korta räntefond, Simplicity Likviditet, placerar hela tiden till rådande marknadsräntor, vilket innebär att kunden alltid kan förvänta sig en mycket konkurrenskraftig ränta på sitt investerade belopp. Fonden har sedan start stigit med 15,06%, motsvarande siffra för jämförelseindex är 10,75%.

Mer information om Simplicity Likviditet

2011.10.03Simplicity lanserar en råvarufond

Fredagen den 30 september lanserade vi vår senaste fond Simplicity Råvaror. Fonden investerar enbart i råvaror inom sektorerna ädelmetaller, basmetaller och energi.
Läs mer om fonden här på hemsidan, eller beställ hem information till din postlåda.

Mer information om Simplicity Råvaror

2011.05.09Lägesrapport april

Riksbanken höjde som väntat styrräntan vilket stärkte den svenska kronan ytterligare. 

Läs mer i vår lägesrapport för april månad hur detta påverkar våra fonder. 

Lägesrapport April

2011.04.18Utdelning i Simplicitys fonder den 16 april 2011

Den 16 april skedde en utdelning i fyra av våra fonder enligt nedan. Har du frågor om utdelningen och skatteeffekter, vänligen kontakta oss på 0340-21 95 00.

Fond Utd/andel % Återinvesteringskurs
Simplicity Afrika 1,52 1,55% 96,67
Simplicity Asien 0,11 0,14% 79,62
Simplicity Likviditet 0,70 0,68% 102,92
Simplicity Norden 10,00 3,37% 286,74
Simplicity Nya Europa 0,80 0,85% 93,59

2011.04.08Lägesrapport mars

Efter en minst sagt turbulent start på månaden har marknaderna vänt uppåt igen.

Läs mer i vår lägesrapport för mars månad. 

Lägesrapport mars

2011.02.17"Valutaeffekten pressar Afrikafonder"

E24.se skriver i en artikel om hur valutaeffekten pressar samtliga Afrikafonder. 

För att ta del av innehållet i artikeln, klicka på länken nedan. 

E24.se: "Valutaeffekten pressar Afrikafonder"

2011.01.27Marknadskommentar Afrika

Med anledning av oroligheterna i Egypten och Tunisien vill vi gärna informera om aktie- och valutamarknadernas utveckling i regionen.

För mer information, följ länken här nedan. 

Marknadskommentar Afrika

2011.01.19Byggnadspriset 2010 till Simplicity

Simplicity har av Varbergs Kommun tilldelats 2010 års Byggnadspris för kontorsbyggnaden på Södra Hamnvägen 12.
Läs mer om priset och motiveringen via nedan länk.

Till Varbergs Kommun om Byggnadspriset

2011.01.11"Afrikas ekonomier bland världens snabbväxare"

Dagens Industri skriver i en artikel att Afrikas ekonomier är bland världens snabbväxare. Vi var pionjärer på den svenska fondmarknaden när vi redan 2006 lanserade Simplicity Afrika.

Di.se: "Afrikas ekonomier bland världens snabbväxare"

Vill du också ta del av denna tillväxt så investera långsiktigt i vår Afrikafond. Läs mer om fonden här på hemsidan.

2011.01.04Fondernas avkastning 2010

Fondernas resultat för 2010 blev följande:

Simplicity Norden              16,1%
Simplicity Nya Europa       11,4%
Simplicity Afrika                  26,9%
Simplicity Asien                  10,0%
Simplicity Kina                   -1,5%
Simplicity Indien                  13,2%
Simplicity Balans               -3,8%
Simplicity Likviditet              0,70%

2011.01.03Inga insättnings- och uttagsavgifter från 1 januari

Från och med den 1 januari 2011 investerar du i samtliga våra fonder utan insättningsavgifter eller uttagsutgifter.

2010.10.29Investera i Kina med Simplicity

Nu har vi lanserat en efterfrågad och renodlad fond där vi enbart investerar i aktier relaterade till Kina. Läs mer om fonden här på hemsidan, eller beställ hem information till din postlåda.

Mer information om Simplicity Kina

2010.07.19Halvårsberättelse 2010

Ta del av fondernas halvårsberättelse per 2010-06-30 via länken här nedan. Önskar du även en rapport hemskickad utan kostnad, kontakt oss via backoffice@simplicity.se.

Halvårsberättelse 2010

2010.05.01Byt dina premiepensionsfonder via oss

Vi lanserar nu en tjänst där du enkelt kan byta dina fonder inom Premiepensionssystemet (PPM) direkt via vår hemsida. Det enda du behöver är ditt personnummer och din personliga kod. För att göra ditt fondval enkelt har vi tagit fram tre förslag att utgå ifrån. Läs mer via länken nedan.

Läs mer här

2010.04.18Utdelning 2010

Den 17 april skedde en utdelning i fyra av våra fonder enligt nedan. Har du frågor om utdelningen och skatteeffekter, vänligen kontakta oss på 0340-21 95 00.

  Utdelning per andel Återinvesteringskurs
Simplicity Norden 11,68 kr 290,30
Simplicity Nya Europa 1,63 kr 97,77
Simplicity Afrika 1,76 kr 104,03
Simplicity Likviditet 4,73 kr 102,46


Läs nedan pdf för mer information.

 Utdelning 2010

2009.11.26Simplicity Gaselltvåa i Halland

Simplicity har i år blivit tvåa bland årets DI Gaseller i Hallands län. 2008 blev Simplicity Sveriges Supergasell, d v s det företag som vuxit mest under den senaste fyraårsperioden.

2009.11.25"Gör dig redo för nya pengar till PPM"

Från den 8 december fylls ditt premiepensionskonto på med nya pengar.Ta chansen att se över dina fonder inför placeringen, det kan löna sig - för unga såväl som för äldre. Vår fond Simplicity Balans är ett utmärkt alternativ i ditt PPM-sparande då det ger en spridning i tillväxtaktier över hela världen. Läs mer om PPM och vilka möjligheter som finns via pressmeddelande från Fondbolagens Förening.

Pressmeddelande från Fondbolagens Förening

 

2009.11.11Simplicity Likviditet 3 år

Den 31 oktober fyllde Simplicity Likviditet 3 år. Fonden har tilldelats högsta betyg, fem stjärnor, hos Morningstar. Sedan start har fonden gett 11,81% i avkastning. Fonden har uppfyllt sitt mål att ge en konkurrenskraftig marknadsränta. Förvaltningsavgiften, 0,15%, är en av marknadens lägsta vilket bidrar till att ge en hög avkastning. Klicka på nedan länk för att läsa mer om fonden.

Folder Simplicity Likviditet

2009.08.14Guldpartner till Rögle

Simplicity är ny Guldpartner till elitserielaget Rögle i Ängelholm kommande säsong. Rögle som säsongen 2008/2009 återkom till elitserien satsar för fullt att etablera sig i elitserien, bl.a med en ny arena för sina trogna supportrar. Läs mer om samarbetet på Rögles hemsida via länken nedan.

Simplicity ny guldpartner

2009.05.14Ny hemsida

Vi har nu genomfört en rejäl ansiktslyftning av vår hemsida. Förutom ett helt nytt utseende har vi förbättrat innehållet om våra fonder och fondernas utveckling. En nyhet är att du nu som andelsägare dagligen kan följa fondernas utveckling, fondernas största innehav och aktuell land- och branschexponering.

2008.12.04Simplicity är årets SuperGasell

Simplicity är Sveriges snabbast växande företag 2004-2008 och blev därmed utsedd till årets SuperGasell av tidningen Dagens Industri.
Priset delades ut av H.M Kung Carl XVI Gustaf.

supergasell

2008.01.24Simplicity har bytt adress och telefonnummer

Vi har flyttat till ett nytt kontor centralt beläget i Varberg. Ny adress och telefon är Södra Hamnvägen 12, 432 44 Varberg. Telefon 0340-21 95 00, fax 0340-21 95 09.