2020-08-21

Lyckad lansering av Simplicity High Yield

Simplicity High Yield har fått en bra start och har stigit med 0,42% under de fyra första handelsdagarna. Den goda utvecklingen förklaras av en stark utveckling på de nordiska och globala High Yield-marknaderna samt mycket god utveckling för ett antal av de obligationer vi investerat i. I dagsläget består fonden till cirka 65% av innehav i nordiska bolag och resterande del utgörs av framförallt europeiska företag. Totalt sett innehåller fonden för närvarande obligationer utgivna av 43 bolag inom ett antal olika branscher. Den största exponeringen finns mot bolag inom bank- och finanssektorn, följt av fastighets- och konsumentvarubolag. Andelen High Yield-obligationer uppgår till cirka 75% medan resten av portföljen består av efterställda obligationer med Investment Grade-rating samt kassa. Durationen är drygt ett år och den genomsnittliga löptiden ligger på tre år. Då fonden fortfarande är i en uppbyggnadsfas kan ovanstående fördelningar komma att förändras.

Vi har för närvarande cirka 115 MSEK i förvaltat kapital och vill tacka våra kunder för det förtroende som ni visat oss i samband med fondstarten.

Fonden finns tillgänglig för handel via ett flertal banker och återförsäljare, däribland Avanza, Länsförsäkringar, Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, Nord Fondkommission, SAVR samt Alpcot.

Hittar du inte fonden hos din bank? Tala med din rådgivare alternativt kontakta oss på Simplicity. Simplicity High Yield tillgängliggörs hos många återförsäljare och banker löpande, vilket innebär att listan uppdateras kontinuerligt.

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

10 augusti

Är aktier ett nollsummespel?

Om att aktier inte är ett nollsummespel. Varför aktier är bättre än lotter, hur stor sannolikheten är att jag får 13 rätt på lördag och varför det är skönt att semestern är över. “I think it would be great to be born on Earth and die on Mars. Just hopefully not at the point of […]

Läs vidare
1 augusti

Lägesrapport Juli 2024

Samtliga aktie- och räntefonder utvecklades positivt under månaden, där de finansiella marknaderna trots sommarstiltjen påverkades av flera betydande händelser som kommer att vara centrala under hösten: Biden ersätts av Harris i presidentvalet Joe Biden meddelade att han inte ställer upp i presidentvalet och stödjer Kamala Harris, vilket ökade osäkerheten bland investerare. Ökade konflikter i Mellanöstern  […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023