2018-10-12

Simplicity Afrika, Europa och Indien har fusionerats med Simplicity Norden

Den 12 oktober 2018 har fonderna Simplicity Indien, Simplicity Europa och Simplicity Afrika att fusionerats samman med Simplicity Norden.

Simplicity arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt fondsortiment. Då efterfrågan på Simplicity Indien, Simplicity Europa och Simplicity Afrika har minskat har vi sett över vårt fondutbud och beslutat att genomföra fusionen för att koncentrera vårt produktutbud. Simplicity Norden är vår äldsta fond med 16 års historik. Fonden har uppvisat högre avkastning och lägre risk än de fonder som fusioneras in.

För våra andelsägare som söker aktieexponering mot marknader utanför Norden består vårt fondutbud fortsatt av Simplicity Kina samt vår nya fond med fokus på globala småbolag, Simplicity Småbolag Global.

Datumet för fusionen var den 12 oktober 2018 och sista dag för handel i Simplicity Indien, Simplicity Europa och Simplicity Afrika var den 11 oktober 2018.

Genom fusionen kommer alla tillgångar och skulder i Simplicity Indien, Simplicity Europa och Simplicity Afrika att föras över till Simplicity Norden. Det betyder att marknadsvärdet av dina fondandelar med automatik förs över till Simplicity Norden, att du får andelar för motsvarande värde i Simplicity Norden. Överföringen sker helt utan skattekonsekvenser eller kostnader för dig som andelskund.

Behöver jag göra något som andelsägare?
• Du behöver inte göra något, ditt innehav överförs automatiskt till Simplicity Norden
• Fusionen medför inga kostnader eller skattekonsekvenser för dig som andelsägare
• Om du har ett månadssparande via autogiro i Simplicity Indien, Simplicity Europa eller Simplicity Afrika förs det automatiskt över till Simplicity Norden utan att du behöver göra något.
• Bekräftelse på fusion kommer per brev eller per email till våra andelsägare.

Ytterligare information finns tillgänglig via respektive fonds sida under Informationsmaterial. Om du som andelsägare har frågor, funderingar eller kommentarer är du alltid välkommen att kontakta oss på 0340 21 95 00 eller skicka ett mail till kundservice@simplicity.se.

 

Med vänlig hälsning,

Ulf Ingemarson
VD, Simplicity AB

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

10 augusti

Är aktier ett nollsummespel?

Om att aktier inte är ett nollsummespel. Varför aktier är bättre än lotter, hur stor sannolikheten är att jag får 13 rätt på lördag och varför det är skönt att semestern är över. “I think it would be great to be born on Earth and die on Mars. Just hopefully not at the point of […]

Läs vidare
1 augusti

Lägesrapport Juli 2024

Samtliga aktie- och räntefonder utvecklades positivt under månaden, där de finansiella marknaderna trots sommarstiltjen påverkades av flera betydande händelser som kommer att vara centrala under hösten: Biden ersätts av Harris i presidentvalet Joe Biden meddelade att han inte ställer upp i presidentvalet och stödjer Kamala Harris, vilket ökade osäkerheten bland investerare. Ökade konflikter i Mellanöstern  […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023